Terug naar de bron van je ZELF

Persoonlijke retraite met begeleiding 

Ervaring van twee bezoeksters:

“Gewoonweg geweldig:

Ik had me geen betere ervaring kunnen wensen op dit moment van mijn leven. Wat ik nodig had was een complete verandering van sfeer uit mijn dagelijkse leven en verantwoordelijkheden en de kans krijgen om me volledig te richten op en te werken door mijn eigen innerlijke zelf/mess.

De locatie was ideaal en bood me wat ik nodig had, een kans om naar binnen te gaan, mijn geest tot rust te brengen en gewoon te ZIJN.

De keuze voor Francine’s retraite was de juiste voor mij. Ik vond er precies in wat ik zocht, de mogelijkheid om alleen te zijn en de helende kracht van de natuur op een voelbare manier te ervaren. De innerlijke dialoogoefening was vooral nuttig om wat van mijn innerlijke wanorde op te ruimen en het proces te starten om weer in contact te komen met mijn ware Zelf.

De accommodatie was simpel, maar comfortabel met een kleine keuken, vaatwasser, wasmachine en droger die je vrij kunt gebruiken. Er is een prachtige piano en een goed gevulde bibliotheek met boeken. Je lerares is ook je kok en je reisleidster. Ze is een zorgzame, zeer getalenteerde en deskundige professional. Ik had het gevoel dat ik bij haar in goede handen was als facilitator van dit belangrijke proces van iemands Reconnectie met het Zelf. Ik zou deze retraite ten zeerste aanbevelen voor iedereen die op zoek is naar een soortgelijke ervaring.” YASMIN

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                          Bedankt voor de mooie foto, Yasmin!

“Door deze retraite realiseerde ik me dat dit was wat ik nodig had, om rust te vinden en naar binnen te gaan.

Na deze week was ik in staat om te mediteren en ging ik verder dan ik ooit geweest was. Ik heb een heldere geest en een betere visie op mijn toekomst. Ik was erg blij met mijn gastheer die me begeleiding gaf die erg therapeutisch was. Ik zal deze retraite aanbevelen. “JEANNINE

   

                                                                                               *****

 

La Fontanita betekent “kleine fontein”, omdat we allemaal een kleine fontein in ons hebben. In de zo genoemde boerderij in de bergen van de Ardèche, Frankrijk, vind je de rust en energie om je weer te verbinden met je ZELF. En je vindt er de stilte voor je individuele retraite: Om aandacht te geven aan komende beslissingen, richtingen te kiezen, keuzes te maken en trauma of verdriet te verwerken. Kortom, alles wat zich aandient…

Tijdens je verblijf worden je verschillende manieren aangeboden om met je ZELF te communiceren, anders dan via het verstand, om je verbinding met Ziel, Hart en onderbewustzijn te herstellen of te versterken. Om dit proces te vergemakkelijken, wordt er elke ochtend een sessie aangeboden: Een gesprek, wandeling, meditatie, muziek/dans, verhalen/schrijven, schilderen/tekenen en koken. Deze verscheidenheid aan disciplines, met een grote rol voor spontaniteit en plezier, zal je persoonlijke ontwikkeling stimuleren: We plannen deze activiteiten samen. Een week als deze biedt je de kans om de verbinding met je ZELF te verdiepen en biedt je wellicht een nieuw perspectief op verleden, heden en toekomst.

Thema’s en perspectieven die ik graag gebruik:

    • Over coaching:

~ Ik werk graag met “Interne Dialoog”. Je hebt niet slechts één stem of mening binnenin; hoe verzamel je al deze stemmen rond je tafel en hoe stop je met het bevoorrechten of onderdrukken van sommige van hen?

(Inspiratiebronnen voor mij: Psychosynthese, Byron Katie, Brad Blanton, Artie Wu, Boeddhisme, Sjamanisme en vele anderen)

 

    • Verhalen/schrijven:

~Verhalen geven ons metaforen; ze spreken het onderbewuste rechtstreeks aan en kunnen nieuwe inzichten geven. We zullen proberen er een te vinden die jou aanspreekt!

~ Als we over onszelf schrijven, moeten we keuzes maken, anders is het onderwerp te omvangrijk. Het verhaal dat we onszelf blijven vertellen over ons verleden is dus ook een fragment. De interessante vraag is dus, hoe heb je de keuze voor dit uittreksel gemaakt en zijn er misschien nog Andere?

 

    • Muziek/dans:

~Ritme en zang zijn eeuwenoude uitdrukkingsvormen; het kan zo goed zijn om je er even in te verliezen…

~Als je een muziekinstrument bespeelt, breng het dan mee om te improviseren. Piano, keyboards, gitaar, cuatro, bongo’s, conga’s en timbales zijn aanwezig.

~Als je naar muziek luistert die je leuk vindt, gaat je lichaam misschien vanzelf bewegen. Laat het los, denk niet na over stappen of bewegingen: “Het lichaam weet het!”

 

    • Tekenen/schilderen:

~Wat is je favoriet om mee te beginnen, lijnen, kleuren, oppervlakken?

~Werk intuïtief, laat je creativiteit de weg wijzen

~ een afbeelding meerdere keren proberen te kopiëren, om je vervolgens te realiseren dat je altijd scherper kunt kijken (en luisteren?)?

 

    • Koken:

~Combineer smaken, texturen, warm/koud etc., van eenvoudig tot verfijnd… Welk effect kunnen specifieke geuren/smaken op je hebben?

Ga terug naar ervaren in plaats van denken over ervaringen, en geef tijd en aandacht aan je ZELF. Deze persoonlijke retraite leidt de weg naar binnen, zonder te focussen op een eindresultaat. Misschien vertrek je met veel inspiratie, nieuwe ideeën en perspectieven. Dat bepaal je ZELF, bij la Fontanita.

“In sjamanistische tradities, als je naar een sjamaan of medicijnman/vrouw gaat omdat je je depressief, ontmoedigd of moe voelt, zullen ze je vragen: Wanneer ben je gestopt met dansen? Wanneer ben je gestopt met zingen? Hoe lang sindd je werd betoverd door een verhaal? En wanneer ben je opgehouden troost te vinden in de zoete stilte? Want als je met dat alles gestopt bent, zul je zielsverlies ervaren. Dans, zang, verhaal en stilte zijn de vier pijlers van universele genezing.”

 

Praktische opmerkingen:

Rooster en verblijf:

Aankomst: zaterdagmiddag

Zondag: Elkaar en de plek leren kennen, misschien een excursie maken of een restaurant bezoeken.

Maandag tot vrijdag: Ochtendsessies, de rest van de dag is aan jou.

Vrijdagavond, sluiting.

Vertrek zaterdagochtend.

De retraite wordt het hele jaar door aangeboden, op basis van beschikbaarheid.

Mijn rol: begeleider van je retraite-proces, beantwoorden aan je coachingsbehoeften, en ook praktisch: vervoer, boodschappen etc. Samen koken en eten kan deel uitmaken van de gastvrijheid van la Fontanita, maar alleen als je dat wilt. Materialen voor de ochtendsessies zijn ook inbegrepen. Kijk op www.lafontanita.com voor meer info over het guesthouse.

Reizen:

Neem de TGV naar Valence en stap daar over op de bus naar Aubenas, of de trein naar Montélimar, ik kom je daar ophalen/afzetten.

Je kunt ook naar Lyon vliegen, de TGV naar Valence nemen en verder gaan zoals hierboven beschreven. Ik kan ook voor je reisreserveringen zorgen, vanuit de meeste delen van Europa kost de reis je één dag.

Als je met de auto wilt komen, vanaf Amsterdam is het 1100 km, ten zuidwesten van Lyon.

  amount price per unity price
5 ochtendsessies en 1 gratis sessie 5 115 575
Nacht, volledig pensioen 7 75 525
Totaal alle incl.     1100
(lokaal vervoer bij aankomst en vertrek 2 x €25= € 50)      

Het zou goed zijn om ter voorbereiding een videogesprek te houden!

Ook is er een gratis evaluatiegesprek, 3 weken na afsluiting mogelijk.